“La Bejan” devine Primul Supermarket Verde din Cudalbi

Cum am implementat cu succes o soluție fotovoltaică personalizată pentru clientul Floristin Srl pentru a-l ajuta să crească eficiența energetică a afacerii sale

foto raft supermarket
01

Provocare

Supermarket-urile și magazinele alimentare sunt cunoscute pentru consumurile energetice semnificative datorate activităților lor zilnice. Iluminarea adecvată, echipamentele de refrigerare, sistemele de aer condiționat și alte echipamente necesare în desfășurarea afacerii generează o cerere considerabilă de energie electrică.

Pe măsură ce prețurile la energie electrică continuă să crească, aceste afaceri se confruntă cu o presiune financiară tot mai mare, ceea ce poate afecta profitabilitatea și sustenabilitatea lor pe termen lung.

În acest context, am avut oportunitatea de a colabora cu Floristin Srl care se confrunta cu aceleași provocări. Proprietarul afacerii, Dl. Florin Bejan ne-a explicat cum a încercat să își optimizeze consumul de energie prin investiții în echipamente eficiente din punct de vedere energetic, însă rezultatele au fost limitate. Costurile la energie electrică rămâneau ridicate și nu reușea să își gestioneze consumurile într-un mod profitabil.

Investisem deja în echipamente mai eficiente din punct de vedere energetic, dar rezultatele nu au fost suficient de convingătoare.
Florin Bejan
Sc Floristin Srl
foto barbat manager supermarket inspectie marfa
02

Soluție

După consultarea noastră, clientul a luat în considerare instalarea unui sistem fotovoltaic pentru a-și satisface cerințele energetice. După o analiză amănunțită a afacerii, am identificat că un sistem fotovoltaic cu o capacitate de 30 kW ar fi soluția optimă pentru a acoperi consumurile energetice ridicate ale supermarket-ului său.

Proiectul a implicat instalarea unui sistem de panouri solare cu o putere instalată de 29.52 kW/h, utilizând 72 de panouri de 410 W UL-410M-108 și un invertor de 30 kWh de la INVT Solar XG30KTR. Sistemul a fost completat cu un panou electric echipat cu toate protecțiile și automatizările necesare pentru a asigura siguranța și eficiența în cele mai dificile scenarii, atât pentru partea de AC cât și DC.

Panourile solare au fost montate pe partea sudică a acoperișului cu o înclinație de 16 grade pe o suprafață de aproximativ 160 mp, utilizând un sistem de fixare tip "Mini Rail", potrivit pentru panourile sandwich.

semn plus

Putere instalata: 29.52 kW/h

semn plus

Capacitate producție: 40.000 kWh/an

semn plus

Garanție 10 ani in parametri peste 95%

semn plus

72 panouri 410w UL-410M-108

semn plus

Invertor INVT Solar XG30KTR

semn plus

Tablou electric complet echipat DC/AC

03

Impact

Cu ajutorul scenariilor personalizate și având în vedere un scenariu de prioritizare a consumatorilor în timpul zilei (pentru a consuma 60% din producția de energie și a injecta doar 40% în rețea) estimăm că investiția inițială va fi amortizată în aproximativ 2,5-3 ani, luând în considerare costul actual al energiei electrice. Aceasta înseamnă că, într-un timp relativ scurt, afacerea clientului nostru va beneficia de producție de energie gratuită și va continua să economisească pe termen lung.

Durata de viață a echipamentelor este una dintre cele mai mari avantaje ale sistemelor fotovoltaice. Panourile solare au o durată de viață de 30 de ani, iar invertorul este garantat pentru 10 ani. Acest lucru înseamnă că clientul nostru se poate bucura de beneficiile unui sistem eficient și fiabil pe termen lung, fără a fi nevoie să își facă griji cu privire la înlocuiri costisitoare în viitorul apropiat.

În plus, sistemul va contribui la o reducere semnificativă a emisiilor de CO2, estimandu-se o reducere de 18,336 kg.

Această durabilitate și fiabilitate sunt esențiale într-un mediu de afaceri în care eficiența și sustenabilitatea sunt tot mai importante. Clientul nostru poate să se concentreze pe creșterea afacerii sale, știind că sistemul fotovoltaic instalat este construit pentru a face față cerințelor sale energetice pe termen lung, fără a-i provoca probleme sau întreruperi.

Proiectul în cifre

29.52 kW/h
40.000 kWh/an
18,336 kg/an
10 ani
20 ani
22.500 EUR
2.5 - 3 ani
60% - 40%

“Presiunea facturilor nu doar o dată m-au făcut să-mi pun sub semnul întrebării afacerea la care am muncit atâția ani împreună cu soția. Suntem mulțumiți cu alegerea făcută și de colaborarea cu Radu și echipa de montatori.”

Florin Bejan
Sc Floristin Srl